Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxfyllda fiskrulader


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Varmrökt lax i fyllningen gör fiskrulladerna till en festrätt med vitvinssås.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g rödtungsfiléer
  • 
salt, peppar

  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 
eventuellt 1 msk ströbröd

  • 2 msk smält smör


Fyllning:


  • 200 g varmrökt lax
  • 
1/2 hackad rödlök

  • 1/2 dl crème fraiche eller naturell färskost

  • 2 msk hackad persilja

  • 1 tsk pressad citronsaft

  • salt, peppar


Vitvinssås:


  • 1 msk smör

  • 1 schalottenlök

  • 2 dl torrt vitt vin

  • 4 dl sky från fisken + fiskbuljong

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 msk beurre manié (blanda lika delar mjukt smör och vetemjöl)

  • salt, vitpeppar


Till servering:


  • kokta sockerärter och kokt potatis


Så här gör du

  1. Putsa fiskfiléerna. Lägg skinnsidan uppåt. Salta och peppra lätt.

  2. Mosa varmrökt lax med hackad rödlök, crème fraiche, persilja, citron i en skål. Salta och peppra.

  3. Lägg en klick av fyllningen på varje filé och rulla ihop. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Häll vinet vid sidan av fisken i formen. Pensla fisken med smör och strö eventuellt på lite ströbröd. Tillaga i nedre delen av ugnen på 200 grader, 10-15 minuter.

  4. Sås: Skala, hacka och fräs schalottenlök i smör i en kastrull tills den är mjuk och glansig. Tillsätt vin och låt koka ihop till hälften. Häll i sky från fisken samt fiskbuljong. Låt såsen koka ihop till 3 dl. Vispa ner grädde och låt sjuda 10 minuter. Vispa ner beurre manié för att reda och låt sjuda 5 minuter. Sila såsen, salta och peppra.

  5. Servera med fisken med sås, kokta sockerärter och potatis.
Du kanske även gillar