Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxcheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 45 st har redan röstat

Riktigt god laxtårta med kallrökt lax, gräslök, vitlök och mycket annat gott. Perfekt till julbordet, påskbuffén eller bara som en lyxig buffétårta.

Ingredienser

12 bitar
  • 100 g kavring
  • 50 g smör
  • 3 gelatinblad
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 kruka gräslök
  • 500 g kvarg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • svartpeppar

Garnering

  • gräslök
  • rödlök
  • löjrom eller stenbitsrom

Så här gör du

  1. Mixa kavringen. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  2. Tryck ut kavringsblandningen i botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.
  3. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i cirka fem minuter.
  4. Blanda kvarg, crème fraiche, finhackad lax, klippt gräslök, vitlök och peppar i en bunke.
  5. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  6. Bred över rommen och garnera med gräslök och/eller finhackad rödlök vid servering.
Du kanske även gillar