Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxcarpaccio med citronolja

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gör gärna din laxcarpaccio på salmalax, en lax av god kvalitet som inte behöver frysas innan den serveras rå. Eller köp färsk lax och frys in i 
minst två dygn före servering.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • ½ broccolihuvud
  • 40 g babyspenat
  • 50 g pinjenötter, rostade i en torr stekpanna
  • svartpeppar, malen
  • flingsalt
  • 2 dl svarta oliver

Så här gör du

  1. Lägg laxen i frysen ett par timmar så går det lättare att skära upp i tunna skivor.
  2. Skär upp laxen i tunna skivor. Lägg skivorna på tallrikar.
  3. Riv skalet fint av halva citronen och pressa ut 2 tsk av saften och blanda med oljan.
  4. Hyvla broccolin tunt med en mandolin. Lägg broccolin i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Häll av vattnet och blanda broccolin med hälften av citronolja.
  5. Blanda broccolin med spenaten och lägg på mitten av tallrikarna.
  6. Strö över pinjenötter, svartpeppar och flingsalt.
  7. Lägg på oliver. Ringla över resten av citronoljan över laxen.