Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med spenatsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Laxburgare med spenatsallad
MALTE DANIELSSON

En riktigt god laxburgare där vi bytt ut brödet mot en härlig sallad. Innehåller 418kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 äggvita
  • 1 koriander
  • 1/2 citron
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 150 g halloumiost
  • 1 msk olivolja
  • 100 g spenatblad
  • 250 g tomater i olika färger
  • 1/2 dl strimlad purjolök

Tillbehör

  • citronskivor
  • gräddfil

Så här gör du

  1. Hacka laxen i små bitar på en skärbräda och lägg i en skål.
  2. Blanda ner äggvita, saften av 1/2 citron, salt och svartpeppar. Använd hälften av korianderkrukan och finhacka. Blanda ner i färsen. Forma till biffar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn biffarna cirka 3-4 minuter per sida.
  4. Lägg spenatblad på ett serveringsfat och fördela tomaterna på.
  5. Hetta upp en annan stekpanna med olja. Skiva halloumiosten och bryn runtom några minuter. Lägg laxbiffarna och halloumi över salladen och strö på strimlad purjolök.
  6. Servera med citronklyftor och gräddfil.
Du kanske även gillar