Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med lchf-bröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Brödet bakar du efter brödreceptet på sid 117. Jag gjorde mina bullar i lite större muffinsformar. Variera med hamburgare av nötkött, kycklingfärs och lammfärs.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 laxfiléer, ca 140 g
  • 2 äggulor
  • 2 krm fiberhusk
  • 1 liten rödlök
  • en knippe gräslök
  • rivet skal av 1 citron
  • en bit riven ingefära
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 120 g chèvreost
  • 1 dl crème fraiche
  • grönsallad
  • 1/2 rödlök
  • rädisor

Så här gör du

  1. Dela laxen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare med kniven monterad. Mixa lite snabbt så det blir finfördelat.
  2. Blanda ner äggulor och fiberhusk.
  3. Klipp gräslöken, finhacka rödlöken och riv skalet av citronen. Riv ingefäran. Tillsätt citronskal, ingefära, rödlök och gräslök. Salta och peppra.
  4. Forma biffar av färsen. Stek dem på medelvärme, cirka 3 minuter på varje sida.
  5. Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche. Smaka sedan av med salt och peppar.
  6. Servera laxburgaren med bröd, några skivor rödlök, grönsaker och ostkräm.