Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxbiffar med ­saffransaioli

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Laxbiffar med ­saffransaioli
HANS DESSER

Saffransaiolin är en hit till laxbiffarna.

Ingredienser

  • 1 rumstempererat ägg
  • 
1 tsk dijonsenap

  • 1 tsk vitvinsvinäger

  • 1 krm salt

  • 1/2 kuvert saffran

  • 1 1/2 dl neutral, rumstempererad
 rapsolja

  • 600 g laxkött

  • 2 äggulor
  • 
3 msk smör/kokosfett

  • 70 g sallatsblad

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk vitvinsvinäger


Så här gör du

  1. Knäck hela ägget i en smal och hög behållare till mixerstav. Krydda med dijonsenap, vinäger, salt och saffran.

  2. Ställ ner mixerstaven i behållaren och häll sedan på oljan. Kör med ­mixerstaven helt stilla en halv minut cirka. Börja sedan röra lite på mixerstaven så att allt blandas successivt. Smaka av om det behövs mer salt eller vinäger.

  3. Mixa laxen i en matberedare med kniven monterad. Blanda sedan för hand med äggulor, salt och peppar. Forma smeten till biffar med blöta händer.

  4. Stek biffarna i smör eller kokosfett.

  5. Servera biffarna med sallatsblad ­blandade med olivolja och vinäger och saffransaioli.
Du kanske även gillar