Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax på saltsten med citron- & honungssås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Lax på saltsten med citron- & honungssås

Här får den råa salmalaxen en varm yta av den heta saltstenen, ett smart sätt att salta lagom. Saltstenen använder du om och om igen.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 400 g färsk lax, salmalaxfilé

Citron- och honungssås

  • 1 citron, det rivna skalet och saften
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 msk honung
  • 4 msk rapsolja
  • 2 krm havssalt
  • malen svartpeppar från kvarn

Till garnering

  • färsk koriander
  • ärtskott
  • 1 ⁄2 skivad färsk röd chili
  • rivet citronskal
  • citronsalt

Du behöver

  • 1 Himalayasaltsten

Så här gör du

  1. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader, värm saltstenen i ugnen ca 5-7 minuter.
  3. Skär laxen i tunna skivor.
  4. Ta ut stenen ur ugnen.
  5. Lägg laxen på stenen. Droppa över såsen, strö över skotten.
  6. Servering: Strö över koriander, ärtskott, chili, rivet citronskal och citronsalt.
Du kanske även gillar