Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax- och räkbiffar med bacon runtom

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Här smaksätter du laxbiffarna med räkor, lök och bacon. Till den här rätten behövs en matberedare.

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 gul lök
  • 400 g laxfilé
  • 150 g skalade räkor (cirka 1/2 kg räkor med skal)
  • 3/4 tsk salt
  • peppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 pkt bacon
  • margarin eller smör att steka i

Sås

  • 2 dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk svensk senap
  • 2 tsk pressad citron
  • salt och peppar

Servering

  • 250 g broccoli
  • 1 liten purjolök
  • kokt avorioris eller kokt potatis
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Finfördela löken i en matberedare. Tillsätt laxfilé, räkor, salt och peppar och kör till en slät smet. Avsluta med att röra ner potatismjölet och låt smeten svälla i 5 minuter.
  2. Forma 8 biffar av fisksmeten och vira en baconskiva runt varje. Stek biffarna i margarin eller smör i en stekpanna.
  3. Blanda kaffegrädde eller matlagningsgrädde och philadelphiaost i små klickar i en kastrull. Tillsätt senap, citron, salt och peppar. Låt alltsammans småputtra några minuter under omrörning.
  4. Skär broccolin i buketter och purjolöken i breda bitar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten i några minuter. Servera laxbiffarna med sås, ris, kokta grönsaker och citronklyftor.