Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax- och ansjovisstårta (mjölkfri)

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portion

Botten

  • 200 g kaving
  • 75 g mjölkfritt margarin

Fyllning

  • 200 g kallrökt lax
  • 100 g ansjovis
  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl oatly ifraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • 1 st äpple, skivat och skurit i mindre bitar
  • 1 st citron, finrivet skal

Garnering

  • dll och gräslök

Så här gör du

  1. Mixa kavringen i en matberedare. Blanda med smält mjölkfritt margarin och tryck ut i botten av en rund form med löstagbar botten.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 3 minuter. Smält geltatinbladet med ½ dl ifraiche på svag värme. Rör om så att gelatinet verkligen smält.
  3. Skär lax och ansjovis i små bitar. Blanda med alla ingredienser och rör om väl.
  4. Häll blandningen i formen och ställ i kylskåp att stelna, gärna över natten.
  5. Garnera med dill och hackad gräslök.