Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med palsternacka i brynt sojasmör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Härligt friska och djupa smaker i den här kompositionen signerad Tom Sjöstedt. Laxen sotas och palsternackan bryns och serveras sedan med en avokadoröra. Garneringen, i form av cashewnötter, ger lite extra crunch i anrättningen. Våga testa!

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g rå färsk lax
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt

Palsternacka

  • 600 g palsternacka
  • 100 g smör
  • 4 msk soja

Avokadoröra

  • 4 avokado
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  •  1 tsk limesaft
  • 1⁄2 röd chili, finhackad
  • 4 msk hackad koriander
  • Salt och svartpeppar

Garnering:

  • 100 g rostade cashewnötter
  • några blad koriander 

Så här gör du

  1. Lax:
  2. Dela laxen i mindre bitar.
  3. Gnid in fisken i salt och socker.
  4. Låt stå medan du lagar till palsternackan och avokadoröran.
  5. Torka sedan med papper och sota snabbt i stekpanna ca 1 minut på var sida. Servera direkt.
  6. Palsternacka:
  7. Skala palsternackan och dela ev. i mindre bitar.
  8. Koka mjuka i saltat vatten.
  9.  Kyl ner.
  10. Bryn smöret och tillsätt soja.
  11. Värm palsternacka ordentligt i smöret innan servering. 
  12. Avokadoröra:
  13. Skala, kärna ur och mosa avokadon.
  14. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt. 
  15. Servering:
  16. Lägg upp den sotade laxen, fyll på med palsternackor och avokadoröra och garnera med cashewnötterna.
1 kommentar om "Lax med palsternacka i brynt sojasmör"