Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med örter och hyvlad zucchini och kålrabbi

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Snabblagad lax toppad med färska snabbmarinerade grönsaker. Lättlagat recept komponerat av stjärnkocken Tina Nordström. Duk från Tina by Ekelunds.

Ingredienser

4 portioner
  • 300-400 g pinfärsk laxfilé i hel bit
  • 1 kålrabbi
  • 1/2 zucchini
  • 2 nypor salt
  • lite färskpressad citronsaft
  • 1 rejält knippe ärtskott

DRESSING

  • 5 msk olivolja
  • 3 msk färskpressad citrinsaft
  • 1 msk japansk tamarisoja
  • nymald svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

  1. Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut skivorna på en stor skärbräda (eller på en saltsten om du har en sådan).
  2. Skala och skiva kålrabbi och zucchini tunt med mandolin. Lägg upp i en skål, strö över ett par nypor salt och pressa över lite citronsaft. Blanda runt och låt kålrabbin och zucchinin marinera i 5–10 minuter tills de är mjuka.
  3. Varva lax och grönsaker på skärbrädan eller stenen.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaksätt med svartpeppar. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaksätt med svartpeppar.