Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med fetaostsallad och ruccolakräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En lätthalstrad lax med en härlig rub till den vill jag ha en fräsch sallad så en fetaostsallad med vattenmelon och tomater är den godaste.
Jag har gjort en ruccolakräm till detta, vill du så hoppar du ruccolakrämen men den är god!
Jag har hittat Herbarias ekologiska kryddor och mina laxfiléer har jag rubbar in med Karibiens skatter, en härlig kryddblandning.

Ingredienser

4 portion

Lätthalstrad laxfilé med rub

  • 4 st laxfiléer ca 125-150 g st
  • 2 msk Karibiens skatter från Herbaria

Fetaost sallad

  • 1 blandad sallad, gärna mâche, rucola, mangold
  • 150 g fetaost
  • 250 g vattenmelon
  • 250 g små tomater
  • 10 blad mynta

Ruccolakräm

  • 1 ruccola ca 70 g
  • 1½ dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Rubba in laxfiléerna i kryddblandningen och låt stå och dra in kryddorna medan du gör salladen.
  2. Skölj sallatsbladen och lägg upp på ett fint fat. Tärna fetaosten och skiva och tärna vattenmelonen i fina tärningar. Strö fetaost- och melontärningar över sallaten. Skölj och halvera tomaterna, behåll några hela. Repa några myntablad som du hackar och sprider över salladen.
  3. Mixa ihop crème fraiche, majonnäs och ruccola till en kräm smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg en klick smör i en stekpanna och halstar lätt laxfiléerna på medlevärme i ca 4-6 min per sida. Passa dina filéer hela tiden.
  5. Jag vill ha mina laxfiléer lätt rosa inuti så för mig räcker 4 min per sida, vill du ha dem "well done" så rekommendera jag 6 min per sida.