Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med chèvre och tapenade

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tapenaden är färdig på burk och du hittar den i vanliga affärer bland oliver och andra konserverade grönsaker.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 msk olivolja
  • 600 g laxfilé i 4 portionsbitar
  • 100 g chèvre
  • 1 dl tapenade, till exempel på
  • paprika och oliver
  • salt och peppar
  • 150 g rödkål
  • 150 g vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk pressad lime

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form med olivolja och lägg i laxbitarna.
  3. Blanda smulad chèvre med tapenade och fördela över laxbitarna.
  4. Salta och peppra lite och låt stå i ugnen i 20 minuter.
  5. Strimla rödkål och vitkål fint och blanda med majonnäs, pressad lime, salt och peppar.
  6. Servera laxen med kålsalladen och gärna lite extra tapenade.