Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med ajvartäcke

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Laxfilé i lite kryddstark kostym. Ajvar, som är gjort av rostad paprika, är inte så stark i sig (inte den milda som jag köper i alla fall) men blandad med sambal oelek blir det lite bett i det hela.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 laxfiléer
  • 1 dl mild ajvar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 1/2 dl olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form med lite olja i botten.
  3. Blanda ajvar, crème fraiche, sambal oelek och salta och peppra lite.
  4. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Häll över olivolja och salta och peppra. Rör runt och ställ in formarna i ugnen.
  5. Baka laxen i cirka 20 minuter och grönsakerna i cirka 30. Dekorera med lite persilja.