Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med ­chilimajonnäs


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Lax med ­chilimajonnäs

HANS DESSER

Perfekt mat för dig som äter mejerifritt. Majonnäs kan du använda till mycket och krydda på olika sätt. Tomater och avokado är en härlig kombination.

Ingredienser

4 portioner

  • 4-6 tomater

  • 2 avokador

  • 1 rödlök

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk vit balsamvinäger

  • salt och peppar
  • 
2 dl majonnäs

  • 1-2 tsk chilipulver
  • 
4 laxfiléer

  • smör att steka i

  • rucolasallad

Så här gör du

  1. 
Skär tomaterna och avokador i bitar och lägg i en skål. Hacka rödlöken fint och blanda ner tillsammans med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

  2. Blanda majonnäsen med chilipulver och smaka av med salt och peppar.

  3. Salta även lite på laxfiléerna och stek i smör, ett par minuter på varje sida.

  4. Servera laxen med salladen, såsen och rucola. På bilden ser du också gräslöksblommor.
Du kanske även gillar