Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax i ugn med lime och chili


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

En lättlagad måltid, som sköter sig själv i ugnen!

Ingredienser

20 bufféportioner

  • 2-2 ,5 kilo laxsida

  • 2 röda chilifrukter

  • saft och skal av 2 ekologiska lime

  • salt och peppar

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg laxen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

  3. Finhacka chilifrukten (ta bort vita hinnor och kärnor) och blanda med saften och skalet av limen. Häll blandningen över laxen och låt gärna chilin ligga i mitten på biten. Salta och peppra.
  4. 
Sätt in i ugnen i 20-30 minuter beroende på hur tjock biten är. Innertemperaturen bör vara cirka 55 grader där filén är som tjockast.