Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax i papper

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Lax i papper
FOTO: STEFAN WETTAINEN

Lax i papper är ett enkelt och samtidigt festligt sätt att laga lax på.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 ägg
  • 2 gula lökar
  • 200 g färsk babyspenat
  • 150 g sockerärter
  • 800 g kokt potatis
  • 400 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl torrt vitt vin
  • smör, salt

Tillbehör

  • dill

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka äggen 8–10 minuter. Klipp fyra bakplåtspapper till stora rundlar och smörj dem med 1 msk smör.
  2. Skala och skiva löken. Fräs den i 2 msk smör 2–3 minuter. Låt spenaten smälta ner tillsammans med löken i stekpannan. Krydda med 1 tsk salt. Låt svalna. Skala och hacka äggen. Ansa och skär sockerärterna i mindre bitar.
  3. Halvera potatisen och fördela den mitt på papprena. Lägg på lök, spenat, ägg, lax, sockerärter och dill. Häll över vinet.
  4. Vik in kanterna på papprena och snurra ihop dem på mitten. Lägg paketen på en plåt och tillaga dem mitt i ugnen.
Du kanske även gillar