Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lättyoghurt med körsbär & hampamüsli

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Lättyoghurt med körsbär & hampamüsli
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Perfekt frukostmat för dig som upptäckt dash-dieten! Antingen blandar du bara nötter, frön och gryn till en fiberrik müsli. Eller så rostar du müslin i ugn med lite olja och honung.

Ingredienser

4 PORTIONER

Hampamüsli

  • 1 ⁄2 dl hampafrön
  • 1 ⁄2 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 ⁄2 dl pumpafrön
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 ⁄2 dl solrosfrön

Rostad hampamüsli

  • ingredienserna till hampamüsli
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 1 msk flytande honung

Tillbehör

  • 4 dl lättyoghurt
  • 2 dl körsbär, urkärnade
  • 1 äpple
  • 8 fullkornsskorpor
  • 4 tsk smör
  • 8 skivor mager ost, 17 % fetthalt

Så här gör du

  1. Rostad hampamüsli: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Strö ut alla frön, gryn och nötter på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla över oljan och honungen och vänd runt.
  4. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter. Vänd runt allt efter halva tiden. Håll koll mot slutet, müslin ska vara gyllenbrun.
  5. Ta ut plåten och låt svalna.
  6. Servering: Lägg upp yoghurten i skålar, fördela körsbären ovanpå. Strö över müslin, 3⁄4 dl per portion.
  7. Servera äpple och fullkornsskorpa med ost till.
Du kanske även gillar