Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lättgrillad carpaccio med hasselnötscrème

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Öka på ingredienserna så passar det lika bra till varmrätt. Kanske också med några grillade färskpotatisar till.

Ingredienser

4 portioner som förrätt
  • 300 g putsad mittbit av oxfilé
  • salt & svartpeppar
  • olivolja
  • 250 g sparris

Rucola- & hasselnötscrème

  • 60 g hasselnötskärnor
  • 40 g rucola
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt

Till servering

  • 50 g västerbottensost
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 ⁄2 dl smakrik olivolja

Så här gör du

  1. Börja med rucola- och hasselnötscrèmen: Hacka nötter och rucola grovt och lägg ner i en matberedare. Skala och hacka vitlöken och tillsätt också vitlöken och olivoljan.
  2. Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
  3. Salta och peppra oxfilén och pensla den med olivolja.
  4. Vänd sparrisen i lite salt och olivolja.
  5. Grilla oxfilén och sparrisen under några minuter över direkt värme till kraftig grillyta. Låt oxfilén svalna och skiva den därefter i supertunna skivor.
  6. Dela sparrisen i mindre bitar.
  7. Lägg upp oxfilén på ett fat. Fördela sparrisen ovanpå.
  8. Hyvla över osten. Toppa med rucola- och hasselnötscrèmen. Strö över flingsalt, peppra och ringla över olivolja.