Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gazpacho med jordgubbar – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Vad passar bättre till efterrätt en varm sommardag än en lättfrusen jordgubbsgazpacho? Det här receptet på gazpacho kan förberedas dagen innan servering och blir extra gott bed några färska jordgubbar och en klick vaniljglass. Fungerar också fint som lite lyxigare mellanmål.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 stjärnanis

Till servering

  • vaniljglass
  • färska bär

Så här gör du

  1. Ansa jordgubbarna.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner vaniljstången. Tillsätt saft, vatten, socker och stjärnanis. Koka ett par minuter tills sockret löser sig. Låt kallna. Plocka upp vaniljstång och stjärnanis.
  3. Mixa jordgubbar och lag till en slät soppa. Kyl soppan.
  4. Ställ soppan i frysen ett par timmar före servering, så att den blir som en lös sorbet. Rör om ett par gånger under frystiden.
  5. Häll upp soppan. Lägg i en kula glass och toppa med bär.