Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lasagne med tonfisksås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Lasagne gjord på LCHF-pasta behöver inte ha en lika rinnig sås som den traditionella. Detta eftersom plattorna inte suger åt sig vätskan.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 125 g Philadelphiaost eller annan
  • färskost
  • ½ dl fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 1 gul lök
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 2 burkar tonfisk
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • saft av ½ citron
  • salt och peppar
  • 100 g riven ost
  • salladsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggen pösigt. Blanda i färskosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper.
  4. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt. Om du får ut smeten på hela ytan är det lagom tjockt.
  5. Grädda med pappret på i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Dra av det översta papperet och skär sedan lagom stora fyrkanter av pastan.
  6. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  7. Hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt tonfisken utan spad (men spara spadet om du vill ha mer vätska sedan). Tillsätt tomatpuré och vispgrädde. Låt puttra och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  8. Varva lasagneplattor och tonfisksåsen och avsluta med riven ost.
  9. Grädda i ugnen tills osten har fått fin färg. Servera med sallad.