Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lasagne med skinka och svamp


Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Lite pyssel med den kolhydratfattiga degen men sedan går det snabbt i ugnen att få lite färg på osten. Krispig rucolasallad passar bra till.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 ägg

  • 125 g philadelphiaost eller annan färskost

  • 1/2 dl fiberhusk

  • 1 krm salt

  • 400 g kokt eller rökt skinka

  • 200 g svamp

  • smör att steka i

  • 1/2 dl tomatpuré

  • 2 dl crème fraiche

  • 1/2 förpackning passerade tomater

  • salt och peppar
  • 
100 g riven ost


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen pösigt. Blanda i färskosten, fiberhusket och salt. Vispa så att det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till.

  2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt. Om du får ut smeten på hela ytan är det lagom.

  3. Grädda med papperet på i mitten av ugnen i cirka tio minuter. Dra av det översta papperet och skär sedan lagom stora fyrkanter av pastan.

  4. Höj ugnsvärmen till 225 grader.

  5. Skär skinkan i bitar. Skiva svampen och fräs den i smör tillsammans med skinkan. Tillsätt crème fraiche och passerade tomater och smaka av med salt och peppar.

  6. Varva lasagneplattor och skinksåsen och avsluta med riven ost. Det går bra att göra lasagnen i en form eller att lägga dem separerade på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  7. Grädda i ugnen tills osten har fått fin färg, ca tio minuter.