Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk lasagne – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 130 st har redan röstat

Att göra lasagne utan kött är både superlätt och underbart gott. Den blir precis lika krämig och god som en klassisk lasagne. Dessutom går det snabbt! Det här goda receptet på vegetarisk lasagne är fyllt med ricotta, fetaost och spenat. Perfekt vardagsmat för familjen eller att fylla matlådan med.

Vill du göra en lasagne med kött i hittar du recept här!

Ingredienser

4 portioner
  • olivolja
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 300 g spenat, hackad
  • 300 g ricottaost
  • 100 g fetaost, smulad
  • 3 krm riven muskot
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 12 lasagneplattor
  • 1 1/4 dl riven cheddarost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet).
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt spenat och fräs i cirka en minut.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnssäker form. Varva sedan fyllningen med lasagneplattor och strö cheddarost på toppen.
  5. Grädda i ugnen i ungefär 30 minuter, eller enligt tidsangivelserna på lasagnepaketet. Det går förstås även att använda färska lasagneplattor, då går det snabbare. Servera med en tomatsallad.