Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lasagne med lax och spenat – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Lasagne med lax är en riktig favoriträtt. Den färdigköpta ostsåsen fungerar utmärkt i gratänger om du inte vill koka din egen.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g färsk laxfilé
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g färsk babyspenat
  • 1 purjolök
  • olivolja
  • 1 sats tomatsås (se ingredienser nedan)
  • 2 paket Kelda ostsås eller en sats vit sås
  • 10-12 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost till gratinering

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk nystötta fänkålsfrön
  • 1 krm kajennpeppar
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Skär den färska laxen i kuber, cirka 2 x 2 centimeter.
  2. Gör tomatsåsen: Hacka löken och fräs i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, fond, fänkålsfrö och peppar. Koka utan lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt.
  3. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olja. Vänd ner spenat och purjolök i tomatsåsen.
  4. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Varva ostsås, lasagneplattor, färsk och rökt lax, och tomatsås. Börja och avsluta med ostsås. Strö över riven ost.
  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.