Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lasagne med kycklingfärs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 125 g Philadelphiaost eller annan färskost
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 500 g kycklingfärs
  • smör att steka i
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 100 g smakrik ost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggen pösigt. Blanda i färskosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt.
  4. Grädda med papperet på i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Ta sedan bort papperet och skär i lagom stora plattor. Om man vill ha det ännu tunnare går det att fördela smeten på två plåtar i stället för en.
  6. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
  7. Stek färsen i smör i en gryta eller stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna och häll över krossade tomater och tomatpuré. Häll i crème fraiche och vispgrädde och smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg lite av såsen i en smord ugnsfast form och varva sås och lasagneplattor. Avsluta med sås och sist osten. Grädda i cirka 20 minuter. Servera med en grönsallad.