Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

LASAGNE MED BOLOGNESESÅS OCH CHAMPINJONER

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En smakrik lasagne med bolognesesås, champinjoner, parmigiano reggiano och muskot.

Ingredienser

4 portioner
  • Barilla Lasagne 10
  • Blandfärs 400 g
  • Torrt vitt vin 1/2 glas
  • Tomatpuré 1 msk
  • Morot 1
  • Selleristjälk
  • Lök 1/2
  • Olivolja (extra jungfru) 2 msk
  • Lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • Mjölk 9 dl
  • Smör 40 g
  • Mjöl 40 g
  • Muskot 1 nypa
  • Parmigiano Reggiano 60 g
  • Champinjoner 200 g

Så här gör du

  1. Köttfärsås: Hacka morot, selleri och lök fint. Hetta upp en stekpanna och sautera i lite olivolja. Tillsätt köttfärs och lagerblad och låt bryna. När köttet har en brunaktig, rostad färg häller du på vinet och låter det koka in. Tillsätt tomatpuré, täck med vatten och låt koka i minst 30 minuter. Smaka av med salt och peppar, ta bort lagerbladet och ställ åt sidan.
  2. Ansa svampen, skiva den tunt och stek på medelhög värme i en teflonpanna. Ställ åt sidan.
  3. Béchamel: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och häll sedan på mjölken under konstant omrörning för att undvika klumpar. Krydda med salt och lite muskot och låt koka upp. Låt bara koka i ett par minuter. Ställ åt sidan.
  4. Gör så här: Smörj en ugnsform med lite smör och lägg ett första lager béchamelsås i botten, följt av bolognesesås. Gör ett varv med två lager lasagneplattor, några svampskivor och en nypa riven Parmigiano Reggiano.
  5. Upprepa fem gånger och varva lager med bolognsesås, lasagneplattor, svamp och béchamel (se till att du har tillräckligt med béchamel kvar för att helt kunna täcka det översta femte lagret). Grädda i ugn vid 220 °C i 25–30 minuter. Låt stå i 10 minuter före servering.