Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lappkåta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Lappkåta
JOHANNA BERGLUND

En förrätt med rökt renstek  från sameland. Servera som en lappkåta med samefärger, eld och snö.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 kallrökt renstek
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 6 syltlökar

Så här gör du

  1. Finhacka den röda löken och paprikorna.
  2. Dela purjolöken i två delar. Skär den sedan i smala 10 centimeter långa stänger.
  3. Blanda osten och pepparrotsvispen. Ta fram fyra tallrikar och klicka en matsked av blandningen i mitten på varje tallrik.
  4. Ställ purjolöksstängerna på osten mot varandra så att de fungerar som tältpinnar till en lappkåta.
  5. Lägg 2 skivor renstek runt pinnarna på varje tallrik som tältduk.
  6. Garnera runtom med röd och gul paprika som symboliserar samer, den röda löken som symboliserar elden framför kåtan och till sist syltlökarna som föreställer snö.
Du kanske även gillar