Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt långpannebröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Det här goda och enkla brödet är både laktos- och glutenfritt.

Ingredienser

6 bitar
  • 50 g smör, laktosfritt
  • 1 dl vispgrädde, laktosfri
  • 6 ägg
  • 1 dl pofibrer
  • 1,5 dl quinoamjöl
  • 0,5 dl quinoaflingor
  • 0,5 dl linfrö
  • 2 tsk bakpluver
  • 2 nypor salt
  • 2 nypor kardemummakorn, grovmalen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret i kastrull på spisen eller i mikron.
  3. Vispa ägg till en fluffig smet i cirka 2 minuter. Blanda i grädde i smöret och häll ned blandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten.
  4. Klä en form, 15 × 20 centimeter, med bakplåtspapper. Bred ut smeten, strö över lite quinoaflingor. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Testa med en sticka i brödet, den ska inte vara kladdig.