Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långkokt lammlägg med balsamico

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Maträtter som sköter sig själva i ugnen är väldigt praktiska. Långkokt kött blir alltid fantastiskt gott, speciellt om det som här får koka i vin och balsamvinäger. Säg till din handlare i tid för att få de portionsstyckade lammläggarna.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 små lammläggar
  • smör
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 4 rödlökar
  • 3 hela vitlökar
  • färska örtkvistar, till exempel rosmarin och timjan
  • 1 dl balsamvinäger
  • ½ flaska rödvin
  • 2 –3 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn lammläggarna runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en stor ugnsfast form.
  2. Skala och dela rödlökarna. Skala och dela de hela vitlökarna tvärsöver.
  3. Lägg rödlök, vitlök och örtkvistar runt köttet. Häll på balsamvinäger och vin.
  4. Täck med aluminiumfolie. Stek köttet i ugnen tills det är riktigt mört, cirka 1 ¾ timme. Ös läggarna några gånger under tiden.
  5. Blanda honungen med 2–3 msk av stekskyn. Pensla läggarna med honungsskyn. Fortsätt steka utan folie tills läggarna har fin färg och knaprig yta, i cirka 20 minuter.