Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammrostbiff med rotgrönssaker & fetaoströra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Lammrostbiff med rotgrönssaker & fetaoströra
jenniesmatochbak

En lyxig middag med goda smaker

Ingredienser

4 portioner

Lammrostbiff

  • 400 g lammrostbiff
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • rosmarin
  • 1 st saften ur en liten citron
  • 2 msk honung

Rotgrönsaker

  • 4 st polkabetor
  • 5 st potatisar
  • 1 st stor sötpotatis
  • timjan
  • salt
  • olivolja

Fetaoströra

  • 2,5 dl Creme fraîche
  • 1 pkt fetaost
  • 1 st citronskal från en citorn
  • citronsaft
  • oregano
  • salt

Så här gör du

  1. Börja med att att blanda ihop marinaden till lammrostbiffen. Blanda olivolja, timjan, salt, honung, rosmarin, peppar och citronsaften i en plastpåse. Lägg i lammrostbiffen och låt dra minst 30min, men blir bätte ju längre tid den får dra
  2. Skala potatis, polkabeta och sötpotatis och skär i skivor. Lägg skivorna på en smord plåt och smaksätt med timjan och salt
  3. Börja med röran genom att mosa sönder fetaosten i en bunke. Tillsätt sedan creme fraîche och rör om
  4. När det är väl blandat häll i citronsaften och det rivna citronskalet och smaksätt med salt och oregano
  5. Sätt upp ugnen på 175grader och sätt sedan in rotgrönsakerna i nedre delen av ugnen. (Lammet ska sättas in ovanför)
  6. Lägg upp lammrostbiffen i en ugnssäkerform. Använd gärna stektermometer som du sticker in i den tjockaste delen av lammet. Låt vara i ugnen till ca 62grader för att få en rosa kärna. (70grader för genomstekt lamm). (Sätt lammet ovanför rotgrönsakerna )
  7. När lammet kommit upp i den temperatur du önskar ta ut ur ugnen och låt vila minst 10minuter innan servering
  8. Servera lammet med rotgrönsakerna och fetaoströran
Du kanske även gillar