Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammrostbiff med baconströssel


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Saftigt kött från lamm, råa äggulor, pepparrot och krispigt baconströssel får garnera smörgåstårtan. Förbered gärna köttet dagen innan och skär det i riktigt tunna skivor.

Ingredienser

10-12 bitar

  • 400 g lammrostbiff

  • salt och svartpeppar

  • 1 msk smör

  • 1 msk olja

  • 100 g bacon

  • 1 surdegsbröd i skivor


Fyllning:


  • 2 dl crème fraiche

  • 1-2 msk pepparrot, finriven

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 ask färsk krasse

  • salt och svartpeppar


Garnering:


  • 2 msk smör

  • 1/2 ask salladsskott
  • 
8-10 äggulor

  • 2 msk pepparrot, finriven

  • 5 rädisor, skivade

  • krasse

  • nymald svartpeppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Trimma köttet genom att rensa bort senor. Peppra och salta rikligt runtom. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn köttet runtom i cirka 1-2 minuter. Lägg köttet i en form och ugnsbaka tills innertemperaturen är cirka 65 grader. Låt köttet svalna och skär det i tunna skivor.

  2. Skär baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt i het panna. Lägg upp på fat med hushållspapper så att fettet rinner av.

  3. Lägg ut en brödskiva på ett fat, använd mittenskivorna.

  4. Blanda fyllningen med crème fraiche, pepparrot och dijonsenap. Klipp ner krasse men spar något till garnering. Smaka av med salt och peppar. Fyll brödet och lägg på en ny skiva bröd. Fyll även det och avsluta med en brödskiva.

  5. Bred ut smöret. Fördela salladsskott över smörgåstårtan. Täck med skivor av lammrostbiff. Garnera med äggulor, riven pepparrot, rädisor och krasse. Avsluta med några varv på pepparkvarnen och bacon.