Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammrostbiff, fänkålspure med stekta balsamicotomater!

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Supergott och enkel lördagsmat eller när vardagen behöver lite extra gott!
Du får säkert över av purén, men stek den dagen efter som små plättar och ät tillsammans med lite lingon eller varför inte en god bit fisk!

Det enda du tillsätter är ett ägg!

Ingredienser

2 portion
  • 2 Lammrostbiff a 200 gram
  • Salt och svartpeppar
  • Rapsolja/smör till stekning

Fänkål och potatispure

  • 1 litet fänkålsstånd
  • 4-5 potatisar av mjölig sort
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl Vitt vin
  • Saltoch vitpeppar
  • Klick smör

Stekta balsamicotomater

  • 0,5 ask körsbärstomater
  • 10 Stora kapris
  • Olivolja till stekning
  • 1 msk riktigt god balsamvinäger
  • Ev flingsalt och svartpeppar

Servera med

  • Nygräddat vitlöksbröd!

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg delad potatis och fänkålsbitar i en gryta. Häll på grädde och vin. Låt puttra på ganska svag värme tills potatis/fänkål känns mjuka. Mixa dem, smaka av med salt och vitpeppar. Rör till sist ner en rejäl klick med smör!!!
  2. Skär bort ev senor och putsa lammet. Torka det och krydda lammet med salt och peppar. Hett upp en stekpanna med smör/rapsolja. Stek köttet på båda sidor så att det får en fin yta. Lägg köttet i en ugnsform och in i ugnen på 150 grader, till köttet når 62 grader eller cirka 15 minuter. Låt köttet vila innan du skär upp.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek tomater till de fått lite färg. Häll då på vinägern och lägg i kapris. Skeda över vinägern på tomaterna och kaprisen. Ta av från spisen och smaka av med ev salt och svartpeppar. Servera gärna med varmt vitlöksbröd!!!