Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammracks med potatisgratäng

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Servera med rödvinssås och kokta bönor.

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lammracks
  • rosmarinkvistar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att ringla över

Potatisgratäng

  • 800 g potatis av mjölig sort
  • 1 gul lök
  • 3 dl gräddmjölk (välj själv hur mycket du vill ha av varje)
  • 100 g riven västerbottensost
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till formarna

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatis, lök och vitlök - gärna på mandolin. Koka upp gräddmjölken och blanda ner potatis, lök och vitlök. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt osten och låt den smälta ner. Lägg blandningen i 4 smorda portionsformar och grädda gratängerna cirka 30 minuter i ugnen.
  2. Vrid ner ugnstemperaturen till 150 grader. Salta och peppra lammracksen och stick in rosmarinkvistarna i köttet. Bryn racksen i smör och stek i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. Sätt in potatisgratängerna i ugnen mot slutet så att de värms Låt lammköttet vila i 10 minuter före servering.
  3. Koka under tiden en rödvinssky och koka bönorna strax före servering.
  4. Skär upp lammracksen och servera tillsammans med rödvinssky, potatisgratäng och bönor.