Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammlasagne med vitkål, fetaost & färsk spenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gott och enkelt att laga i ugnen. En smarrig lasagne med lamm, vitkål och fetaost.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammfärs
  • 8 schalottenlökar, skalade
  • 6 tomater, klyftade
  • 1/2 vitkålshuvud, bladen
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 150 g fetaost
  • 70 g (1 påse) färsk spenat
  • 1 dl olivolja
  • smör att steka i
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Vänd runt schalottenlökarna i lite av olivoljan, salta och baka dem i ugn på 200 grader i cirka 20 minuter.
  2. Värm resten av olivoljan het i en kastrull och tillsätt tomatklyftorna. Låt puttra cirka 10 minuter, salta och peppra.
  3. Smält 1 msk smör i en kastrull, vispa i mjölet och häll på mjölk och grädde, Vispa noggrant - såsen bränner snabbt i botten. Låt puttra i några minuter, smula i fetaosten (spara lite som topping på lasagnen) och smaksätt med salt.
  4. Stek lammfärsen, salta och peppra. Blanda ner tomat-såsen och de bakade lökarna.
  5. Plocka loss vitkålsbladen i så hela blad som möjligt. Koka kålbladen lätt i saltat vatten och låt dem rinna av på en tallrik.
  6. Varva vit sås, kålblad, färsröran och färsk spenat i en ugnsfast form.
  7. Kör in i ugn på 200 grader i cirka 20-30 minuter, lasagnen ska få en gyllenbrun färg.