Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med tomat- och lökstekt svamp och ugnsstekt potatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Paolo Robertos egen costolette di agnello con funghi arrostiti e patate al forno. 4 lammkotletter á 125-150 gram

Ingredienser

4 portioner

Marinad

  • 1 ,5 dl vitt vin
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja

Tomat- och lökstekt svamp

  • 300 kantareller eller annan svamp
  • 2 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 torkad hel peperoncino (chili)
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 km salt
  • 1 krm svartpeppar

Ugnsstekt potatis

  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0 ,5 dl hackad färsk rosmarin

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i dubbla plastplastpåsar. Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp i minst 3 timmar. Vänd några gånger under marineringstiden.
  2. Ta upp kotletterna, torka av med hushållspapper och snitta fettranden på ett par ställen.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kotletter 3-5 minuter på varje sida.
  4. Tomat- och lökstekt svamp: Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor. Skär tomaterna i små bitar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och peperoncino i ca 5 minuter, tills ev. vätska kokat in. Ta upp och kasta peperoncinon. Tillsätt tomatbitar, persilja, timjan och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Stek svampblandningen i ytterligare 5-10 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°
  6. Ugnsstekt potatis: Putsa eller skrapa potatisen och skölj den väl. Skär den i skivor. Lägg dem i en ugnsäker form eller långpanna smord med olivolja och låt dem steka i ugnen i ca 15 minuter. Strö över salt och hackad rosmarin.
  7. Servera kotletterna med den varma svampen överströdd med lite persilja och med de ugnsstekta potatiskivorna.