Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammkotletter med rostat vitlöksmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lammkotletter marinerade i vitlök och färska örter får här sällskap av baconstekta haricots verts. Servera med ugnsbakade cocktailtomater och en klick rostat vitlökssmör – härlig LCHF-mat!

Ingredienser

4 portioner

Ugnsbakade cocktailtomater

  • 1 förpackning cocktailtomater på kvist
  • 2 msk olivolja
  • färska örter, till exempel rosmarin eller salvia

Rostat vitlökssmör

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 krm salt

Lammkotletter

  • 8 lammkotletter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olja
  • 1 msk hackad rosmarin eller salvia
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar, malen

Baconstekta haricots verts

  • 70 g haricots verts
  • 4 skivor bacon
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Ugnsbakade cocktailtomater: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsfastform. Ringla över oljan och strö över färska örter.
  3. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills det är mjuka.
  4. Rostat vitlökssmör: Skala och skiva vitlöken och lägg i en liten kastrull med olivolja, värm tills vitlöksskivorna är gyllenbruna.
  5. Låt svalna och rör ihop med smöret, rör i saltet.
  6. Lammkotletter: Lägg lammkotletterna i en form.
  7. Hacka vitlöken och blanda med oljan och örterna. Häll marinaden över kotletterna och gnid in marinaden i köttet. Låt ligga i cirka 10 minuter.
  8. Stek lammkotletterna i smör och salta och peppra.
  9. Baconstekta haricots verts: Ansa haricots verts och strimla baconen.
  10. Stek baconen i smör och lägg i haricots verts.
  11. Servering: Lägg upp lammkotletterna på faten tillsammans med cocktailtomaterna och haricots verts. Lägg på vitlökssmöret på köttet.