Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfilé med varm tomatsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Grillad lammfilé (Filetto di agnello alla griglia) med Paolo Roberto.

Ingredienser

4 personer
  • 500-600 g lammfilé, hel bit salt och svartpeppar

Marinad

  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 ⁄4 dl olivolja
  • 1 liten smulad torkad peperoncino (chili)
  • 1 ⁄2 dl färsk mynta, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar

Tomatpaket på grill med mozzarella och basilika (Cartoccio di pomodoro con mozzarella e basilico)

  • 6 tomater, skurna i skivor eller klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, tunnskivade
  • ca 2 msk olivolja
  • salt
  • 125 g mozzarella, skuren i små bitar
  • 1 dl grovhackade basilikablad
  • svartpeppar
  • 4 aluminiumfolieark, för ugn & grill

Så här gör du

  1. Ta ut köttet ur kylen ca 30 minuter innan det ska tillagas.
  2. Putsa köttet fritt från hinnor.
  3. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och låt det marinera i 2-3 timmar. Tänd grillen.
  4. Grilla köttet i ca 8 minuter, vänd köttet under grilltiden. Man vill gärna äta lamm rosa, så undvik att grilla för länge. Köttet är klart när det har en innetemperatur på 65 grader. Salta och peppra lite, svep in den färdiga lammfilén i aluminiumfolie och låt den vila i ca 8-10 minuter. Skär köttet i skivor och servera med foliegrillade tomater med mozzarella och basilika.
  5. Tänd grillen.
  6. Skär tomaterna i skivor eller klyftor.
  7. Fördela tomater, vitlök och salt på foliearken. Vik upp kanterna på folien, häll sedan i olivoljan. Tillslut paketen och placera dem på grillen i ca 8 minuter.
  8. Öppna paketen försiktigt och strö i mozzarella och basilikablad. Strö över svartpeppar och tillslut paketen på nytt och placera dem på grillen i några minuter eller tills mozzarellan börjar smälta.
  9. Servera tomaterna, i paketen, till grillad lammytterfilé eller till annat grillat kött.