Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfilé med tomat- & halloumiris

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Halloumi och lamm gifter sig fantastiskt bra.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammfilé

Tomat- och halloumiris

  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 pkt krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 pkt halloumi
  • Vitlökssås:
  • 5 dl créme fraiche
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lök

Så här gör du

  1. Helstekt lammfilé: Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i stekpanna och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Lägg i en form och sätt i en termometer. Låt stå i ugnen tills köttet når en innertemperatur på 62 grader.
  3. Låt vila några minuter innan du skär upp det i skivor.
  4. Tomat- och halloumiris: Koka riset med lite salt och en hönsbuljongtärning. När vattnet kokat bort blanda i krossade tomater och pressa i vitlöken. Lägg i en klick smör och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  5. Skär halloumin i bitar och stek tills den fått fin färg. Blanda ner halloumin i riset.
  6. Vitlökssås: Häll upp crème fraiche i en skål och pressa i vitlök och tillsätt finhackad lök. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.