Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärsbiffar med varm potatissallad och fetaostkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Att göra biffarna på lamm öppnar upp för andra tillbehör än våra klassiskt svenska husmantillbehör. Testa nått nytt, det är kul, och supergott!
Gillar du lamm så får du gärna kolla in detta recept på lammstek med örter och vitlök!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 600 g lammfärs
  • salt och peppar

Varm potatissallad

  • 8 stora potatisar
  • 3 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • cirka 12 körsbärstomater
  • 1 gul paprika
  • en näve rucola
  • 1 dl svarta oliver
  • 100 g fetaost
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • salt

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 nypa socker

Fetaostkräm

  • 100 g fetaost
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av kanterna på formbrödet och smula ner i en bunke. Häll på matlagningsgrädden. Låt det hela svälla något och rör ner ägget tillsammans med riven rödlök, pressad vitlök och rosmarin. Rör ner färsen och salta och peppra.
  2. Forma till lagom stora biffar och stek dem i en stekpanna tills de har fått färg. Lägg över i ett ugnsfast fat och efterstek i ugnen i cirka 10 min.
  3. Potatissallad: Sätt sen ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och behåll skalet på. Skär i klyftor, lägg dem i en långpanna, blanda med olivoljan och salta.
  4. Rosta i ugnen tillsammans med vitlöksklyftorna tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Rör gärna om under tiden så att inte potatisen fastnar i botten.
  5. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
  6. Potatissallad: Skär rödlöken i klyftor, dela tomaterna, skär paprikan i bitar och blanda med rucola. Plocka bort vitlöksklyftorna och blanda sedan i den varma klyftpotatisen, dressingen, oliver och smulad fetaost.
  7. Fetaostkräm: Blanda ut fetaosten väl med gräddfil eller crème fraiche i en bunke. Häll i honungen och smaka av med lite salt och peppar. Servera till biffarna och potatissalladen.