Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammfärsbiffar med chèvre- och fänkålsgratäng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Super saftiga biffar med lamm och riktigt utsökt gratäng!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 äggula
  • 3 msk kalvfond
  • Salt och peppar
  • Smör

Gratäng

  • 12-14 stora potatis
  • 1 fänkål
  • 200 g chevre
  • 2 ,5 dl grädde
  • Salt

Så här gör du

  1. Blanda färsen med finriven lök och vitlök, äggula, kalvfond och en nypa salt och grovmalen svartpeppar.
  2. Forma till lagom stora biffar och stek dem gyllenbruna i smör runt om. Salta och peppra.
  3. Lägg biffarna i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
  4. Skala och skär potatisen i tunna skivor och strimla fänkålen.
  5. Varva potatis, fänkål och ost i en väl smord gratängform. Salta
  6. Häll över grädden och grädda i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter eller tills gratängen blivit mjuk och fått en fin gyllene färg.