Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammburgare med nektarin & getost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lammkött och getost är alltid en god kombination. Och till den lite sträva oströran passar sötman från grillade nektariner och sältan från oliver utmärkt.

Ingredienser

4 stycken
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ägg
  • 2 –3 krm salt
  • 1 krm nymald peppar

Getoströra

  • 100 g getost
  • 1 1 ⁄2 dl turkisk yoghurt
  • 1 ⁄2–1 chili
  • 1 ⁄2 citron, rivet skal
  • 1 ⁄2 dl persilja
  • flingsalt
  • nymald peppar

Till servering

  • hamburgerbröd eller grillat bondbröd
  • grönsallad
  • nekatrinklyftor, grillade
  • salladslök, strimlad
  • kalamataoliver

Så här gör du

  1. Arbeta ihop färs, rosmarin, vitlök, ägg, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.
  2. Grilla burgarna över glöd, cirka 3 minuter på varje sida. Grilla nektarinen.
  3. Getoströra: Mosa osten och blanda med yoghurt. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera burgarna på grillat bröd med sallad. Toppa med en klick getoströra, nektarin, salladslök och oliver. Servera resten av röran till.