Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lakritsmaräng

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Så här i spöktider är det dags att piffa upp marängerna med gott lakritspulver.

Varför inte en pavlova med lakritston?

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl florsocker
  • 1½ tsk lakrits pulver
  • 2 st droppar svart karamellfärg

Så här gör du

  1. Vispa upp rumsvarm äggvita till ett skum med små bubblor. Använd gärna en metallbunke. Tillsätt lite strösocker i taget, sedan tillsätts florsocker stötvis och sist i med lakritspulver. Droppa i karamellfärg om du önskar ha det. Spritsa ut marängen, låt vila på en plåt i cirka 60 minuter. Sätt på ugnen på 80-100 grader låt marängerna gräddas i 1 1/2 till 2 timmar.