Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lakritsglass med friterad citron och krossad maräng

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lakrits och citron är några av mina stora favoriter!
Syra och salt…mm det vattnas i munnen.
Denna desserten/glass och marängerna kan förberedas flera dagar innan.
Smidigt och ganska enkelt, men så farligt gott!
Vill du ha lite extra spets, droppa över lite limoncello!

Ingredienser

6 portion

Glass i stora lass!

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 st äggulor
  • 100 g Crème cheese
  • 1 dl florsocker
  • 100 g mjuk lakritskola

Friterade citronskivor

  • 2 st Citroner i skivor
  • Socker att vända skivorna i
  • matolja

Tillbehör

  • Lakritsmaränger, se tidigare recept
  • röda vinbär

Så här gör du

  1. Lägg hackad lakrits med 2 msk grädde i en kastrull. Låt det smälta på svag värme och glöm inte röra. Det får inte brännas vid. Låt den smälta lakritsen svalna.
  2. Vispa grädde. Vispa äggulorna med florsocker i en annan skål. Rör i creme cheese. Blanda ner smälta lakritsen i äggsmeten.
  3. Vänd sen ner den vispade grädden. Häll upp i en bra skål eller plastlåda och ställ i frysen minst 5 h.
  4. En stund innan servering kan du göra citronerna. Häll i matolja i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull. Rejält med olja. När den är het lägger du i citronskivorna, ett par minuter. Ta sen upp dem och vänd de i socker. Låt torka på hushållspapper.
  5. Lägg upp en eller två kulor lakritsglass, 2 skivor citron och krossa över lakritsmaränger. Strössla över vinbär!!! Lyxa till lite extra, ringla över limoncello!