Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lakritsbrylé med körsbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fördela körsbär i former och häll på brylé! Extra gott blir det att servera vaniljglass eller vispad grädde till. Receptet hittar du här!

Ingredienser

6-8 stycken
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljsång
  • 1 1/2 msk lakritspulver
  • 1 1/3 dl strösocker
  • 150 g äggula (cirka 7 äggulor)
  • 2-3 dl urkärnade körsbär

Till garnering

  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl körsbär till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 95 grader. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg vaniljstången och fröna i kastrullen, tillsammans med lakritspulvret. Koka upp. Dra av från plattan och rör i sockret och sedan äggulorna.
  2. Fördela körsbären i formarna och häll på brylésmeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 45-65 minuter. Låt bryléerna svalna helt och sätt in i kylen fram till servering.
  3. Strö över socker och bränn med en gasolbrännare. Garnera med färska körsbär.