Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lågtempad grissida med ingefärs- & äppelpuré och timjanpotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Tar sin lilla tid men ack så gott!

Ingredienser

8 portioner

Grissida

  • 2 kg grissida
  • 1 msk salt
  • 1 msk malen svartpeppar
  • 2 st gula lökar
  • 0,5 dl äppelcidervinäger

Äppelpuré

  • 4 st granny smith äpplen
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk riven ingefära

Timjanpotatis

  • 18-24 st färskpotatisar
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 8 färsk timjan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Gnid in köttet med salt och peppar.
  3. Lägg köttet med svålen uppåt i en ugnssäker form.
  4. Skala och skär löken i klyftor. Lägg den runt om köttet och häll på vinäger och vatten. Börja förbereda purén - se steg 6.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 4 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt köttet svalna. Skär upp i önskade portionsbitar innan servering. Dra upp ugnstemperaturen till 225 grader och hoppa till steg 9.
  6. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
  7. Lägg äpplena i en kastrull och tillsätt vatten & ingefära.
  8. Låt koka sakta under lock tills äpplena är mjuka. Mixa till en slät puré.
  9. Blanda potatisen med oljan, krossade vitlöksklyftor och timjan.
  10. Rosta mitt i ugnen ca 25-35 minuter beroende på potatisens storlek.
1 kommentar om "Lågtempad grissida med ingefärs- & äppelpuré och timjanpotatis"
  • krickelina
    krickelina

    En liten undran, ska det vara samma mängd vatten, som vinäger?