Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Läckert lamm i dillsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Klassigt och gott!

Ingredienser

6 personer
  • 2 kg lammbringa

Till kokning

  • 3/4 msk salt per liter vatten
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 purjolök, det gröna
  • 1 stor morot
  • Dillstjälkar

Sås

  • 1 1/2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Cirka 7 dl buljong
  • 4 msk hackad dill
  • 3 msk ättikssprit
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker

Till servering

  • Kokt mandelpotatis

Så här gör du

  1. Skär köttet i lagom stora bitar. Koka upp det i saltat vatten men slå av vattnet så fort det kokat upp och skölj av köttet under rinnande kallt vatten. Skala och dela morot och purjolök i bitar.
  2. Lägg köttet i en gryta och fyll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma väl. Tillsätt salt, vitpepparkorn, grönsaker och dillstjälkar. Sjud på svag värme tills köttet är mört och fint, 1-1 1/2 timme. Lägg upp köttet och sila buljongen. Spar morötterna.
  3. Fräs smör och mjöl i en tjockbottnad kastrull, späd med buljongen och vispa såsen slät och fin. Låt såsen sjuda i 5 minuter.
  4. Koka eller rör ihop vatten, ättika och strösocker. Smaksätt såsen med lagen och tillsätt den hackade dillen. Häll såsen över köttet och servera med den kokta mandelpotatisen.