Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingvingar med het honungs- & chilidippsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Riktigt schysta vingar att dippa till en öl eller ett glas champagne – ett suveränt tilltugg före en god middag. Som amerikanarna säger: “Finger lickin’ good”, så se till att ha servetter till hands!

Recept hämtat ur boken “Tareq Taylors kyckling” av Tareq Taylor

Ingredienser

4 portioner
  • 16 kycklingvingar
  • 1 ⁄2 dl ljus soja
  • 1 ⁄2 dl färskpressad citronsaft

Honungs- och chilidippsås

  • 1 1 ⁄2 dl honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 ⁄2 msk risvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 hackade röda chili med kärnor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Lägg vingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera över natten.
  2. Koka alla ingredienser till dippsåsen i cirka 10 minuter. Låt svalna (såsen tjocknar när den kallnar).
  3. Grilla vingarna på direkt värme över glöden i cirka 15 minuter. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade.
  4. Servera vingarna direkt med såsen att dippa i. Låt gärna alla få varsin liten dippskål med sås.