Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingspett med smal coleslaw och rotfrukter i ugn

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Krämig coleslaw och knapriga rotfrukter i ugn gör detta till en härlig söndagslunch för stora och små. Ta med som lunchlåda dagen därpå om något mot förmodan blir något över.

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter i ugn

  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt

Smal coleslaw

  • 1 klyfta rödkål
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 2 dl crème fraîche, lätt
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 krm salt
  • malen svartpeppar

Kycklingspett

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk rapsolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen i klyftor och rotfrukterna på mitten.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ringla över olja. Baka i ugnen cirka 20 minuter (vänd på allt efter halva tiden). Strö över salt.
  5. Hyvla vitkålen, skala och riv moroten grovt.
  6. Kärna ur och skär äpplet i små bitar.
  7. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  8. Skär kycklingen och paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  9. Trä upp bitarna och klyftorna på spett. Grilla eller stek spetten i olja.
  10. Lägg upp rotfrukterna och spetten på ett fat. Servera coleslaw till.