Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingspett med rökt sidfläsk & bearnaisesmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ett kryddsmör med klassiska, franska smaker är helt rätt till dessa spett. Smöret passar också utmärkt till grillad entrecote eller utskuren biff. Servera på franskt manér med pommes frites och grönsallad.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk pressad citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk kinesisk soja
  • 1 1/2 msk hackad, färsk rosmarin
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • cirka 150 g rökt sidfläsk i bit
  • grillspett

Bearnaisesmör

  • 2 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1/2 tsk grovstötta vitpepparkorn
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl hackad persilja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda olivolja, citron, vitlök, soja, rosmarin, salt och peppar. Vänd ner kycklingen och låt marinera minst ett par timmar.
  2. Skär fläsk i mindre bitar. Varva kyckling och fläsk på grillspett.
  3. Grilla runtom över glöd tills kycklingen precis är genomgrillad.
  4. Bearnaisesmör: Blanda vinäger, lök, dragon och peppar i en liten kastrull. Koka ihop tills nästan all vätska kokat in. Låt kallna.
  5. Rör ihop övriga ingredienser till kryddsmöret. Lägg upp i en skål och förvara i kylen.
  6. Servera kycklingen med bearnaisesmör.