Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingspett med jordnötssås och asiatisk sallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 500 g kycklingfilé
  • kryddkvarn, wasabi, sesame, Santa Maria
  • olja, att pensla med

Jordnötssås:

  • 2 dl kokosmjölk
  • 100 g osaltade jordnötter
  • 1 st lime, pressad saft
  • 2 msk sweet chili
  • sambal oelek, efter tycke och smak
  • 0,5 tsk sesamolja
  • ljus soja, gärna René Voltaires Shoyo

Sallad:

  • 2 st morötter
  • 0,5 st gurka
  • 200 g sugar snaps, salladsärter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 koriander, plockade blad

Dressing:

  • 1 st lime, pressad saft
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • sesamfrön

Så här gör du

  1. Sås: Mixa jordnötterna fint och lägg i en kastrull med kokosmjölk, pressad lime och sweet chilisås. Koka ihop 2–3 minuter.
  2. Ta av från värmen och smaka av med sesamolja, sambal och soja. Kanske behövs lite mer pressad lime.
  3. Sallad: Skala och hyvla morötterna längs med till långa band. Det går enkelt med hjälp av en osthyvel. Hyvla gurkan på samma sätt. Dela rädisorna. Lägg i en skål tillsammans med sugar snaps och koriander. Vispa ihop dressingen och vänd ner i salladen.
  4. Kyckling: Skär kycklingfiléerna i breda remsor och trä upp på väl blötlagda träspett. Salta och peppra och pensla med olja runtom. Grilla spetten runtom på het grill, krydda med sesame/wasabikrydda från kvarn och servera med jordnötssås och sallad.